Hallo mensjes,
Vandaag ga ik iets vertellen over iets wat echt heel erg lekker is.
Crêpes!!!!!
Ik heb een pleegmoeder en die komt uit Frankrijk en die maakt altijd heel lekker eten uit Frankrijk en het gene wat ik het lekkerste vind zijn Franse Crêpes.
Ik ga vertellen hoe je de Crêpes maakt en wat je nodig hebt daarvoor en een foto van hoe ze eruit zien.
Veel lees plezier!
Ingrediënten voor Franse Crêpes:
2 eieren
250 ml melk
30 g gesmolten boter
100 g bloem
snufje zout
1 theelepel vanille extract
iets lekkers om de Crêpe mee te beleggen zoals: karamel, Nutella of jam
Benodigdheden voor Franse Crêpes:
2 grote kommen
Een Crêpe pan of een grote koekenpan
Een garde
spatels om de Crêpes mee te draaien
Beslag maken:
Je pakt 1 kom en doet daar de eieren, melk en de boter in en je mixt het met de garde goed door.
In de ander kom doe je de bloem en het zout.
Doe het vloeibare mengsel beetje bij beetje bij de bloem en het zout en mix het goed door elkaar.
Als je het lekker vind kun je er ook nog vanille extract indoen.
Bakken:
Vet de pan in met boter en verhit de pan op middelhoog vuur.
Giet het beslag in de pan en laat het beslag zich goed over de hele pan verspreiden en giet het overige beslag uit de pan, zodat je hele dunne Crêpes krijgt (dat is het lekkerste).
Als de Crêpe op de pan aan het bakken is moet je wachten totdat het beslag niet meer nat is en dan draai je hem om met een spatel .
Als de Crêpe klaar is leg je hem op een bord en laat je hem afkoelen en/of je eet hem warm met karamel (dat is echt heel lekker).
Als de Crêpe klaar is kan je lekker gaan smullen.
Eet smakelijk en hopelijk vinden jullie deze Crêpes net zo lekker als ik.
Foto´s:


Maak jouw eigen website met JouwWeb